top of page

Hoe kerstkrans maken?

Het maken van een kerstkrans is een leuke en creatieve kersttraditie. Hier is een algemeen stappenplan om je op weg te helpen bij het maken van een basis kerstkrans. Je kunt materialen en ontwerp naar eigen smaak aanpassen.

Kerstkrans maken met groene natuurlijke materialen

Benodigde materialen:

  • Een metalen frame of strokrans

  • Groenblijvende takken (dennentakken, hulst, eucalyptus, etc.) meer dan je denkt

  • Bloemen, bessen, dennenappels of andere decoratieve elementen

  • Snoeischaar

  • Bloemendraad of binddraad

  • Lint of touw om op te hangen

  • Lijmpistool en lijmsticks (optioneel)

Waar haal je kerstgroen?

Kerstgroen kun je op verschillende plaatsen vinden zonder het uit iemands tuin te plukken. Als je toegang hebt tot natuurlijk groen in je eigen tuin of op je terrein, kun je overwegen om deze takken of takjes te snoeien voor gebruik in je kerstdecoratie. Zorg ervoor dat je dit met respect voor de natuur doet en zonder schade aan te brengen. Bij het verzamelen van kerstgroen, zorg ervoor dat je dit op een respectvolle en duurzame manier doet, zonder schade aan te richten aan de natuur of eigendommen van anderen. Het is belangrijk om groen te kiezen dat geschikt is voor decoratie en niet wordt weggehaald uit beschermde gebieden.Stappen:

Bereid je materialen voor: Verzamel alle benodigde materialen, inclusief het frame, groenblijvende takken, decoratieve elementen en draad.

Voorbereiding van het frame: Zorg dat je eerst je bloemendraad vastzet op je frame door het rond te draaien,

Vorm een groene laag: Daarna is het tijd om de krans te omhullen met het kerstgroen, en hier zijn twee mogelijke methoden voor. De eerste optie is om de afgeknipte takken samen te binden in kleine bundels, waarbij je verschillende soorten kerstgroen kunt combineren. Zorg ervoor dat deze bundels stevig aan de krans worden bevestigd met behulp van metaaldraad. De tweede methode is om het kerstgroen direct op de krans te plaatsen en vast te zetten met behulp van wikkeldraad of metaaldraad. Zorg ervoor dat de bundels elkaar overlappen om de krans mooi vol te laten lijken. Voor een harmonieus resultaat is het belangrijk dat de takken in dezelfde richting wijzen. Herhaal deze stappen totdat de gehele krans volledig bedekt is. Zoals je hebt opgemerkt, is een ruime hoeveelheid kerstgroen essentieel. Maar hoeveel is voldoende? Het is best om meer in te slaan dan je aanvankelijk denkt nodig te hebben, het zou zonde zijn om niet voldoende materiaal te hebben om je krans af te werken. Bovendien geldt eigenlijk dat je nooit te weinig kerstgroen kunt hebben. Het overschot kan altijd worden gebruikt voor andere feestelijke decoratie-ideeën. Je basis-krans is klaar. Sommige mensen vinden deze al prachtig genoeg om zo te laten. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je echter nog meer flair aan je kerstkrans toevoegen met extra decoraties.

Kerstkrans met gouden kerstballen

Afwerking:

Toevoegen van decoratieve elementen: Voeg bloemen, bessen, dennenappels kerstballen of andere decoratieve elementen toe aan je krans. Bevestig deze elementen met draad of een lijmpistool. Plaats ze gelijkmatig over de krans of volgens je gewenste ontwerp.

Lint of touw bevestigen: Bevestig een lint of touw aan de bovenkant van de krans om deze op te kunnen hangen aan je deur of muur. Zorg ervoor dat het stevig is vastgemaakt.

Afwerking: Controleer of alle elementen stevig zijn bevestigd en voeg indien nodig extra decoraties toe. Knip overtollige draad af.

Ophangen: Hang je voltooide kerstkrans op de gewenste plaats.


Tip: Als je van plan bent de kerstkrans binnenshuis op te hangen, overweeg dan om deze wekelijks of om de paar dagen licht te besproeien met een plantenspuit om de frisheid te behouden. Hier kan je alle tips vinden om maximaal van je kerstkrans te genieten.


Tip: Kerstkrans ophangen: praktische tips deze kan je hier vinden


Het maken van een kerstkrans is een creatief proces, je kunt spelen met kleuren, texturen en decoraties om een unieke krans te creëren die bij jouw stijl past. Als je nieuwsgierig bent naar de verscheidenheid aan stijlen kerstkransen, kun je hier alvast wat inspiratie opdoen.


Ben je iemand die graag zijn creatieve kant wil verkennen in een groep met begeleiding? Dan is onze workshop kerstkransen zeker iets voor jou. Als je daarentegen graag een prachtige kerstkrans in huis wilt hebben maar geen zin hebt om er zelf een te maken, bekijk dan onze website voor een assortiment reeds vervaardigde kerstkransen. Je zult er ongetwijfeld een vinden die bij je smaak past.


Veel plezier met het maken van je kerstkrans!


Prachtige kerstkrans kopen?


Workshop Kerstkransen volgen?Comments


bottom of page