top of page

Kerstkransen: de perfecte manier om je huis in kerstsfeer te brengen

Kerstkransen zijn een klassieke kerstdecoratie die al eeuwenlang wordt gebruikt om huizen en leefruimtes te versieren. Ze zijn een geweldige manier om je huis in kerstsfeer te brengen en kunnen een prachtige toevoeging zijn aan elk interieur.


Er zijn veel verschillende soorten kerstkransen om uit te kiezen, dus je kunt er altijd een vinden die perfect bij je past. Hier zijn een paar ideeën om je eigen prachtige kerstkrans te kiezen:

Kerstkrans met kerstballen en dennenappels

Traditionele kerstkrans


De traditionele kerstkrans is gemaakt van kerstgroen, zoals dennentakken, sparrengroen of hulst. Je kunt de krans decoreren met kerstballen, ornamenten, linten en andere kerstversieringen.

Kerstgroen: Kerstgroen is een essentieel onderdeel van een klassieke kerstkrans.

Kerstballen: Kerstballen zijn een veelvoorkomend element in klassieke kerstkransen. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en maten.

Ornamenten: Kerstornamenten kunnen worden gebruikt om een klassieke kerstkrans extra persoonlijkheid te geven. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan vormen, maten en materialen.

Linten: Lint kan worden gebruikt om een klassieke kerstkrans samen te houden en extra kleur en stijl toe te voegen.


Kerstkrans met gouden kerstballen

Moderne Kerstkrans


Een moderne kerstkrans is gemaakt van andere materialen dan kerstgroen. Je kunt bijvoorbeeld een krans maken van droogbloemen, fruit, of zelfs van speelgoed. Moderne kerstkransen zijn ideaal voor mensen die houden van strakke lijnen, eigentijdse esthetiek en een meer minimalistische benadering van kerstdecoratie. Ze passen goed in moderne en stedelijke interieurs en brengen een vleugje verfijning en innovatie in de feestdagen.

Strakke en Eenvoudige Vormen: Moderne kerstkransen hebben meestal strakke, geometrische vormen, zoals cirkels, vierkanten, of driehoeken. De vormen zijn eenvoudig en duidelijk.

Beperkt Kleurenpalet: Deze kransen maken vaak gebruik van monochromatische kleurenschema's (bijvoorbeeld groen-wit) of een beperkt palet van slechts enkele kleuren. Dit zorgt voor een gestileerde en cleane uitstraling.

Minimalistische Versieringen: De versieringen op moderne kerstkransen zijn doorgaans spaarzaam en subtiel. Denk aan een enkele strik, een minimalistische kerstbal of kleine LED-verlichting.

Kerstkrans met appelsien schijven en dennenappels


"Deze kransen zijn populair voor het creëren van een gezellige en sfeervolle kerstsfeer in huis" – Kim

Landelijke kerstkrans


Een landelijke kerstkrans is een kerstdecoratie die een warme en rustieke uitstraling heeft en vaak wordt geassocieerd met het platteland of een landelijke levensstijl. Deze kransen zijn populair voor het creëren van een gezellige en sfeervolle kerstsfeer in huis, en ze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Hier zijn enkele typerende kenmerken en een uitgebreide uitleg van een landelijke kerstkrans:

Natuurlijke Materialen: Landelijke kerstkransen maken gebruik van natuurlijke materialen zoals takken, twijgen, dennenappels, stro, gedroogde bloemen, bessen en houten elementen. Aardse Kleurenpalet: De kleuren die je vaak ziet in landelijke kerstkransen zijn aards en warm, zoals bruin, groen, rood, beige en wit. Deze kleuren passen goed bij de natuurlijke materialen en roepen een gevoel van warmte en eenvoud op.

Landelijke Kerstkrans met natuurlijke materialen en tinten


Minimalistische kerstkrans

Een minimalistische kerstkrans is eenvoudig maar elegant. Je kunt bijvoorbeeld een krans maken van effen groen, of een krans met een paar subtiele versieringen. Een minimalistische kerstkrans heeft over het algemeen de volgende kenmerken:

Eenvoudige vorm en ontwerp: Minimalistische kerstkransen hebben meestal een strakke, eenvoudige vorm zonder al te veel versieringen of opsmuk. Ze kunnen rond, ovaal, vierkant of zelfs asymmetrisch zijn.

Beperkt kleurenpalet: Minimalistische kransen maken gebruik van een beperkt kleurenpalet dat vaak bestaat uit neutrale kleuren zoals wit, zwart, grijs of natuurlijke houttinten. Soms worden één of twee accentkleuren toegevoegd, maar deze zijn subtiel.

Weinig decoratieve elementen: In tegenstelling tot traditionele kransen met veel versieringen, hebben minimalistische kransen vaak weinig decoratieve elementen. Dit kunnen enkele kleine ornamenten, subtiele linten, of slechts een paar decoratieve takken zijn.

Natuurlijke materialen: Minimalistische kransen kunnen natuurlijke materialen zoals hout, dennenappels, takken en eucalyptusbladeren bevatten. Deze materialen passen goed bij de eenvoudige esthetiek.

Strakke lijnen: De lijnen en vormen in minimalistische kransen zijn meestal strak en precies, zonder veel franje.

Symmetrie of asymmetrie: Ze kunnen symmetrisch of asymmetrisch van ontwerp zijn, afhankelijk van de gewenste stijl. Beide benaderingen kunnen minimalistisch zijn, maar asymmetrie wordt vaak gebruikt om een speels element toe te voegen.


Minimalistische kerstkransen stralen een rustige en eigentijdse kerstsfeer uit en zijn ideaal voor mensen die van een strakke, eenvoudige esthetiek houden. Ze kunnen perfect passen bij moderne en Scandinavische interieurstijlen, waar minder vaak meer is.Minimalistische kerstkrans met strakke lijnen, natuurlijke materialen

Kerstkrans met droogbloemen

Kerstkransen met droogbloemen brengen een vleugje romantiek en natuurlijke schoonheid in je kerstdecoratie. Ze zijn een mooie keuze voor mensen die houden van een meer ingetogen en vintage uitstraling voor de feestdagen.

Gedroogde Bloemen: Het meest opvallende kenmerk is natuurlijk het gebruik van gedroogde bloemen. Deze kunnen variëren van rozen tot lavendel en van margrieten tot hortensia's. De gedroogde bloemen behouden hun kleur en vorm, waardoor de krans een natuurlijke en vintage uitstraling krijgt.

Natuurlijke Materialen: Naast gedroogde bloemen kunnen kerstkransen met droogbloemen ook andere natuurlijke elementen bevatten, zoals gedroogde bladeren, takken, grassen en granen.

Subtiele Kleurenpalet: Het kleurenpalet is meestal subtiel en gedempt, met zachte pastelkleuren of aardetinten. Dit draagt bij aan de romantische uitstraling.

Linten en Versieringen: Om de krans een feestelijke touch te geven, kunnen linten, touwen, en kleine ornamenten worden toegevoegd. Deze moeten echter subtiel en in harmonie met de gedroogde bloemen zijn.

Duurzaamheid: Gedroogde bloemen zijn natuurlijk duurzaam en milieuvriendelijk, omdat ze niet verwelken zoals verse bloemen. Hierdoor kan de krans vele jaren worden gebruikt.Kerstkrans met droogbloemen, rode tinten


Gepersonaliseerde kerstkransen

Gepersonaliseerde kerstkransen zijn een geweldige manier om een warme, persoonlijke sfeer aan je kerstdecoratie toe te voegen. Ze kunnen dienen als een speciale herinnering aan geliefden en zijn vaak het middelpunt van gesprek tijdens de feestdagen. Hier zijn enkele kenmerken van dergelijke kransen:

Individuele Namen of Initialen: Gepersonaliseerde kerstkransen bevatten vaak de namen van gezinsleden, initialen of andere persoonlijke tekens die de krans uniek maken.

Speciale Boodschappen: Naast namen en initialen kunnen deze kransen ook speciale boodschappen of kerstwensen bevatten, zoals "Vrolijk Kerstfeest" of "Fijne Feestdagen."

Uniek en Handgemaakt: Gepersonaliseerde kerstkransen zijn vaak handgemaakt of op maat gemaakt, waardoor elke krans uniek is.Gepersonaliseerde kerstkrans met opschrift merry christmas en vers kerstgroen

De keuze voor een kerstkrans hangt af van je persoonlijke smaak, de decoratiestijl van je huis en het gewenste kerstsfeer. Je kunt ook overwegen om zelf een kerstkrans te maken en deze aan te passen aan je eigen creatieve visie. Ontdek hier onze workshop kerstkransen en reserveer jouw plek op een van de geselecteerde data!Comments


bottom of page