top of page

Hoe kerstkrans aan deur hangen

De feestdagen zijn in aantocht en je wilt je kerstkrans met trots aan je deur hangen. Maar wat als je niet al te enthousiast bent over het idee van een hamer en spijker, vooral als je mooie houten of pvc deur hebt die je niet wilt beschadigen? Of wellicht heb je een glazen of metalen deur? Gelukkig zijn er 'deurvriendelijke' alternatieven beschikbaar.

Hoe kerstkrans aan deur hangen kerstkrans met vers groen en dennenappels

Voordat je aan de slag gaat, is het echter belangrijk om te weten hoeveel je kerstkrans weegt, want niet elke haak, zuignap of plaksel is geschikt voor het gewicht van je krans.


  • De makkelijkste oplossing is je kerstkrans met touw aan de deurklopper of -greep hangen. Gebruik wat touw en laat je kerstkrans stralen.


Voor de lichte kerstkransen:

  • Als je kerstkrans licht van gewicht is, kun je hem ophangen met een zuignap. Plaats de zuignap aan de binnenkant van je deur en wikkel versierlint rond je kerstkrans. Knoop het lint stevig vast aan de zuignap. Is je kerstkrans wat zwaarder? Dan kun je het lint ook vastmaken aan een gewichtje dat aan de binnenkant van de deur hangt.


  • Zelfklevende haken zijn superhandig en gemakkelijk aan te brengen. Er zijn haken beschikbaar die tot 6 kg kunnen dragen. Deze kun je gemakkelijk vinden in de doe-het-zelfwinkel. Zorg ervoor dat het oppervlak van je deur schoon en vetvrij is met een doekje en wat alcohol of glasreiniger voor een betere hechting. Volg de instructies op de verpakking om de haak aan te brengen, en je bent klaar! Na de feestdagen kun je het gemakkelijk verwijderen zonder sporen achter te laten.


  • Een magneethaak is ideaal voor metalen deuren, maar kan ook van pas komen bij glazen oppervlakken, zoals een glazen deur of raam. Bij een stalen deur heb je meestal genoeg aan één magneethaak, terwijl je bij een glazen deur of raam twee magneethaken nodig hebt, een aan elke zijde. Hang je kerstkrans op of maak zelf een haakje met een stuk lint.


Voor de zware kerstkransen:

  • Deurhanger: Als je de krans over een deur wilt hangen, maakt het niet uit of het een buitendeur of een binnendeur is. De dikte van de deur is echter belangrijk voor de volgende optie: een deurhaak. Dit is een metalen haak die je over de bovenkant van de deur plaatst en het gewicht van je krans draagt. Je kunt deze haak vinden in de doe-het-zelfwinkel of bij IKEA. Hang de hanger over de deur, bevestig je kerstkrans en je bent klaar. Met een deurhanger is het zo simpel! Kies voor een neutrale kleur, zodat de hanger niet te veel aandacht trekt. Als je je deur extra wilt beschermen, kun je een lapje stof aan de binnenkant van de haak bevestigen.


Met deze handige tips kun je je kerstkrans ophangen aan verschillende soorten deuren, zonder je zorgen te maken over schade of ongemak. Wist je trouwens dat we ook staande kerstkransen maken? Dit elimineert de zoektocht naar een geschikte ophangplek en haakjes volledig.
bottom of page