top of page

Wanneer je kerstkrans ophangen?

Een verse kerstkrans gemaakt van levende, natuurlijke materialen zoals dennentakken, hulst en andere groenblijvende planten heeft een beperkte levensduur omdat deze materialen na verloop van tijd uitdrogen en hun frisheid verliezen. Het natuurlijke verdrogen van materialen kan nog steeds een prachtig effect opleveren; daarom ontwerpen we onze kerstkransen zodat ze hun schoonheid behouden, zelfs na het indrogen.

Kerstkrans met natuurlijke materialen, droogbloemen en een lint

In de meeste gevallen kun je verwachten dat een verse kerstkrans zijn frisheid behoudt gedurende enkele weken tot zelfs meer dan een maand, mits deze zorgvuldig wordt onderhouden. Als je de charme van een indrogende kerstkrans waardeert, kun je ervan genieten van eind november tot midden januari.


Je kunt er zelf met onze tips ervoor zorgen dat je kerstkrans zijn schoonheid langer behoudt. Het onderhouden van een verse kerstkrans is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze er tijdens het kerstseizoen fris en aantrekkelijk uitziet. Hier zijn enkele specifieke stappen voor het verzorgen van een verse kerstkrans:


Tip 1- Besproei de krans regelmatig met water

Verse kerstkransen hebben vocht nodig om fris te blijven. Gebruik een plantenspuit om de takken regelmatig licht te besproeien met water. Zorg ervoor dat je de krans niet doorweekt, maar houd de takken vochtig. Dit helpt uitdroging en naalduitval te voorkomen.


Tip 2 - Voorkom direct zonlicht en warmte

Plaats de kerstkrans niet in direct zonlicht of in de buurt van kachels, open haarden of andere warmtebronnen. Hitte kan de uitdroging versnellen. Direct zonlicht kan niet alleen leiden tot het uitdrogen van de naalden en takken, maar kan ook de kleur en textuur van decoratieve elementen vervagen. Daarnaast kunnen warmtebronnen zoals kachels en open haarden de luchtvochtigheid in de directe omgeving verminderen, wat de uitdroging van de krans versnelt. Om dit te voorkomen, is het best om je krans op te hangen op een plaats waar deze geen direct zonlicht krijgt en ver genoeg verwijderd is van warmtebronnen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je kerstkrans gedurende de hele kerstperiode zijn prachtige uitstraling behoudt.Kerstkrans verse materiaal groene tinten


Tip 3 - Regelmatig controleren op uitvallende naalden

Verse kransen zullen na verloop van tijd naalden verliezen, maar je kunt regelmatig de losse naalden voorzichtig verwijderen. Dit helpt om je vloeren en meubels schoon te houden.


Tip 4 - Bewaar in een koele, vochtige ruimte

Als je de krans niet meteen gebruikt, bewaar deze dan in een koele, vochtige ruimte. Een kelder, garage, of misschien wel onder een afdakje.


Op zoek naar de perfecte kerstkrans om je huis te verfraaien? Ontdek hier enkele van onze prachtige verse kerstkransen!

Laat je huis stralen met de geur van verse dennentakken en de charme van het kerstseizoen. Onze met zorg gemaakte kerstkransen zijn een feestelijke toevoeging aan je decor. Of je nu van traditioneel groen houdt of een moderne twist verkiest, we hebben een kerstkrans die bij jouw stijl past.

Mis deze kans niet om je huis te transformeren in een winterwonderland. Bestel nu en geniet van een vleugje kerstmagie bij jou thuis!


Bestel vandaag nog jouw verse kerstkrans en creëer de perfecte kerstsfeer!

bottom of page