top of page

Tips voor het ophangen van je Kerstkrans


Je krans kan op verschillende manieren en plaatsen worden opgehangen.

Daar kan je bij het kopen of maken van de krans best al rekening mee houden maar geen zorgen als je dat nog niet deed, ik help je graag verder.

Belangrijk om weten is hoeveel je krans ongeveer weegt om te bepalen welke opties je hebt om je krans op te hangen.


De eerste optie is een reeds bestaande spijker te gebruiken, ben je al eens in de weer geweest met hamer en spijker of heb je geen schrik van gaten in je muur of deur dan is dit een makkelijke oplossing.


Een andere oplossing is om een zelfklevend haakje te gebruiken, er zijn er die tot 6kg kunnen houden. Je kan dit makkelijk in de Doe het zelf winkel vinden. Volg de instructies die bij het haakje zitten, en vergeet zeker niet om eerst het oppervlak te ontvetten met een doekje dan ben je zeker dat je haakje een lange tijd goed blijft hangen.


Hang je graag een krans over een deur, het maakt niet uit of het een voordeur of een binnendeur is. Wel is de dikte van de deur belangrijk voor de volgende optie. Een deurhaak, dit is een metalen haak die je over de bovenkant van de deur hangt en die zo het gewicht van je krans draagt. Bij je doe het zelf winkel of bij IKEA (wat hebben ze daar niet) kan je dit zeker vinden.


Heb je een deurklopper (zo gezellig), een greep of een deurluikje dan kan je je kerstkrans vastmaken met een touw, super handig.


Er zijn ook nog magneethaken maar die dragen niet erg veel gewicht, ze zijn zeer geschikt voor de droogbloemenkransen maar voor de kerstkransen die iets zwaarder zijn moeten ze vaak afhaken, dus best eerst even de kerstkrans wegen vooraleer je dit als optie neemt.


Nog een optie, als de kerstkrans licht van gewicht is, kan je hem ophangen met een zuignap.


Wist je trouwens dat wij ook staande kerstkransen maken, dat lost het zoeken naar een plekje en een haakje helemaal op.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page