top of page

Zo blijft je kerstkrans het langst mooi


Een kerstkrans kan een hele winter mooi blijven als je hem goed bewaard. Spoiler! Je kerstkrans blijft het langst goed in koele ruimtes, aan je voordeur, waar het een beetje frisser is dan in huis, zal hij dus heel lang op zijn mooist blijven. Het is vooral belangrijk om je kerstkrans ver van een warmtebron te bewaren. Hang je je kerstkrans zoals ik toch boven je haard, want dat is nu eenmaal super mooi weet dan dat je krans minder lang mooi zal blijven en je wat vaker zal mogen stofzuigen.

Zo blijft je krans het langst mooi

In de loop der jaren heb ik een paar manieren ontdekt om de levensduur van onze frisgroene kransen, slingers en stelen zo lang mogelijk te verlengen.


TIP1

Doe water in een verstuiver en verstuif voor het onderhoud de achterkant van de krans met water zodat de afgesneden stelen het water kunnen drinken. Hierdoor blijft de geur behouden en wordt de levensduur verlengd. Je kan ook de voorkant van levende kransen en slingers besproeien met water. Het draait allemaal om vocht bij je kerstkrans! Je zult een groot verschil zien als je ze regelmatig vocht geeft!

TIP2

Hou ze indien mogelijk uit het zonlicht en uit de buurt van ventilatieopeningen. Droge, hete lucht zal je kerstgroen meer dan wat dan ook uitdrogen!

TIP3

Haarlak, ik ben geen fan van haarlak voor kerstkransen dus dit is een tip om het niet te doen. Is je krans echt op z'n eind en wil je enkel de naalden beter vasthouden dan gaat de haarlak werken als een soort lijm. Verstuif best de haarlak buiten, je snapt wel waarom he... Maar start niet met je krans in te spuiten met lak bij de start dit gaat je kerstgroen uitdrogen en dat is net wat we niet willen.

Bepaalde soorten kerstgroen blijven er net zoals eucalyptus mooi uitzien zelfs als ze indrogen, ik mix graag veel verschillende types groen in de kerstkransen zodat er altijd een mooie krans overblijft ook als ze indrogen. Hier kan je al onze kerstkransen vinden.

bottom of page