top of page
Houten_Kerstkrans_MerryChristmas_BloomsnBlossoms2Q3A0241.jpg

Kerstkrans

De Feestdagen staan voor de deur en ik kan écht niet meer wachten om ons huis gezellig aan te kleden. Daar hoort voor mij een heerlijk naar dennengroen geurende kerstkrans bij. Met een kerstkrans kan je alle richtingen uit. Je kan hem aan je voordeur hangen, ergens aan een muur of je kan hem op je tafel leggen. Waar hij ook hangt of ligt, het geeft je een instant kerstgevoel. 

Kerstkransen in je interieur

Decoreren met kransen is een geweldige manier om textuur toe te voegen aan je interieur of om je voordeur en veranda aan te kleden. 

Denk dit seizoen verder dan je voordeur en vind creatieve manieren om kransen in je hele huis weer te geven. In plaats van simpelweg een prachtige krerstkrans aan je voordeur te plaatsen waar alleen de gasten en buren hem kunnen zien, kun je hem prominent binnen neerzetten, zodat je het hele seizoen door kunt genieten van de geuren en texturen. Hier zijn enkele van de beste binnenplaatsen om je kransen op te hangen.

Creatieve plekken om een kerstkrans op te hangen

 

1. Boven je haard
De schoorsteenmantel biedt een perfect plaats voor allerlei mooie kerstdecoraties. Door hem direct in het midden te monteren, ontstaat een opvallende eye-catcher die meteen de aandacht trekt.

2. Tegen een raam
Met dit kerstkransidee kun je zowel binnen als buiten genieten van de decoratie. Hang kransen tegen naar voren gerichte ramen in je woonkamer, eetkamer of keuken. In plaats van de krans direct op het glas te monteren, steek je een stuk lint door de krans om op te hangen om beschadiging van je ramen te voorkomen. Het gebruik van een lint biedt ook de mogelijkheid om een contrasterende kleur of interessante textuur aan de kerstkrans te geven.

3. Op een binnen-of kastdeur
Kerstkransen zijn niet alleen voor buitendeuren. Ze zien er net zo feestelijk uit als ze tegen deuren in je hele huis worden gehangen. Probeer kransen op deuren naar kasten of slaapkamers te monteren om een vleugje kerst te geven terwijl je door kamers loopt. Zoek naar kerstkransen die passen bij het  kleurenschema van de kamer voor een samenhangende look.

4. Boven je bed
Breng een vleugje kerst in je slaapkamer met een krans. Je kunt hem aan de muur boven je bed bevestigen of direct aan het hoofdeinde. Combineer de krans vervolgens met veel pluche dekens en op de kerst geïnspireerde kussens voor een gezellig, uitnodigend effect. 

5. Als centerpiece voor je tafel
Een krans hoeft niet enkel aan de muur te hangen. Zet je krans op een salontafel of eettafel. Plaats kaarsen, ornamenten of een lantaarn in het midden van de krans om een eenvoudig, elegant middelpunt te creëren.

6. Hang een krans aan je stoelen
Maak uw eetkamer extra speciaal voor kerst door een krans aan enkele stoelen te hangen. Kies kransen die kleiner zijn dan de breedte van de stoel, zodat ze niet hinderen.  Wikkel het lint rond de bovenkant van de stoel en door de krans en knoop het vast.

bottom of page