top of page

5 onmisbare tips om langer van je kaarsen te genieten!KAARSEN 🕯Er is geen ontkomen aan, het wordt 's avonds terug heel snel donker... YES! Want er is niets zo gezellig dan je huis elke avond te verlichten met kaarsen! Hieronder vind je 5 tips om ervoor te zorgen dat je zolang mogelijk van je kaarsen kan genieten


❥ Knip een stukje van de lont — tot een paar millimeter. Hierdoor krijg je een mooie en grote vlam en blijft de rand van je kaarshouder schoon


❥ Kaarsen met een diameter van 10 cm of meer moeten de eerste keer blijven branden totdat de kaars ongeveer 1 cm van de buitenrand gesmolten is. Zo voorkom je dat er tunnels ontstaan, waarna de kaars nooit meer goed kan branden .


❥ Zorg voor minimaal 10 cm afstand tussen brandende kaarsen. Kaarsen die te dicht bij elkaar staan verhitten elkaar onderling waardoor de kaars kan gaan druipen .


❥ Laat bol- en stompkaarsen niet langer dan 3-4 uur achter elkaar branden (zodat de vorm behouden blijft) ❥ Strooi wat zout op je kaars, zo gaat ze langer mee!


❥ Maar je kan ook je kaarsen een paar uur in de vriezer leggen. Doordat ze koud zijn, zal het langer duren voordat de kaarsen gaan smelten zo branden ze ook langer.

Comments


bottom of page