top of page

Alles wat je moet weten van Pampagras

Pampasgras komt oorspronkelijk uit het zuiden van Zuid-Amerika, afkomstig uit de regio Pampas (vandaar de naam). Het werd in de jaren 70 in Europa, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland geplant als siergras om te oogsten en voor decoratieve doeleinden te gebruiken nadat het was gedroogd.Pampasgras bloeit van september tot februari, hoewel het over het algemeen het hele jaar door verkrijgbaar is.

Beschikbare kleuren en variëteiten

De pluimen zijn Naturel-kleurig van oorsprong. Echter, nadat ze geoogst zijn, kunnen ze geverfd worden in de gewenste kleur zoals roze, oker, rood, blauw,.... check zeker onze collectie wat we momenteel voorradig hebben. Wil je graag een specifieke kleur bestellen dan kan je dit doen via hello@bloomsnblossoms.be we helpen je graag verder met al je wensen.

Hoe lang gaat pampasgras mee? Dat is afhankelijk van de omstandigheden waarin de pluimen worden bewaard maar 3 jaar is zeker mogelijk. Check zeker onze blog met 7 essentiële tips om ze zolang mogelijk te bewaren.

Je zult zeker een beetje volume verliezen, maar ze moeten vol en mooi blijven als je ze in een goeie omgeving bewaart. De omgeving waarin we ze meestal niet stylen, is dicht bij een raam of in direct zonlicht, omdat dit het product aantast en het droog maakt. Dus de sleutel is om DIRECT ZONLICHT TE VERMIJDEN als je ze heel lang wil bewaren.

Comments


bottom of page