top of page

Alles over onze kerstkransen

Een kerstkrans aan je deur is een mooie manier om gasten bij je thuis te verwelkomen. Een kerst/winterkrans voegt schoonheid en kleur toe aan het seizoen. Maar dan vergeten we nog het allerbelangrijkste of dat vind ik... 

De geur van vers kerstgroen in huis of aan de voordeur is voor mij onmisbaar voor een

gezellige kerst. Het één kan niet zonder het ander.

Kerstkrans_BloomsnBlossomsIV.jpg

Tips voor het ophangen van
je Kerstkrans

Je krans kan op verschillende manieren en plaatsen worden opgehangen. 

Daar kan je bij het kopen of maken van de krans best al rekening mee houden maar geen zorgen als je dat nog niet deed, ik help je graag verder. 

Belangrijk om weten is hoeveel je krans ongeveer weegt om te bepalen welke opties je hebt om je krans op te hangen. 

De eerste optie is een reeds bestaande spijker te gebruiken, ben je al eens in de weer geweest met hamer en spijker of heb je geen schrik van gaten in je muur of deur dan is dit een makkelijke oplossing. 

Een andere oplossing is om een zelfklevend haakje te gebruiken, er zijn er die tot 6kg kunnen houden. Je kan dit makkelijk in de Doe het zelf winkel vinden. Volg de instructies die bij het haakje zitten, en vergeet zeker niet om eerst het oppervlak te ontvetten met een doekje dan ben je zeker dat je haakje een lange tijd goed blijft hangen. 

Hang je graag een krans over een deur, het maakt niet uit of het een voordeur of een binnendeur is. Wel is de dikte van de deur belangrijk voor de volgende optie. Een deurhaak, dit is een metalen haak die je over de bovenkant van de deur hangt en die zo het gewicht van je krans draagt. Bij je doe het zelf winkel of bij IKEA (wat hebben ze daar niet) kan je dit zeker vinden. 

Heb je een deurklopper (zo gezellig), een greep of een deurluikje dan kan je je kerstkrans vastmaken met een touw, super handig. 

Er zijn ook nog magneethaken maar die dragen niet erg veel gewicht, ze zijn zeer geschikt voor de droogbloemenkransen maar voor de kerstkransen die iets zwaarder zijn moeten ze vaak afhaken, dus best eerst even de kerstkrans wegen vooraleer je dit als optie neemt. 

Nog een optie, als de kerstkrans licht van gewicht is, kan je hem ophangen met een zuignap.

Wist je trouwens dat wij ook staande kerstkransen maken, dat lost het zoeken naar een plekje en een haakje helemaal op.  

Zo blijft je kerstkrans het
langst mooi

Een kerstkrans kan een hele winter mooi blijven als je hem goed bewaard. Spoiler! Je kerstkrans blijft het langst goed in koele ruimtes, aan je voordeur, waar het een beetje frisser is dan in huis, zal hij dus heel lang op zijn mooist blijven. Het is vooral belangrijk om je kerstkrans ver van een warmtebron te bewaren. Hang je je kerstkrans zoals ik toch boven je haard, want dat is nu eenmaal super mooi weet dan dat je krans minder lang mooi zal blijven en je wat vaker zal mogen stofzuigen. 

Zo blijft je kerstkrans het langst mooi

In de loop der jaren heb ik een paar manieren ontdekt om de levensduur van onze frisgroene kransen, slingers en stelen zo lang mogelijk te verlengen.

TIP1

Doe water in een verstuiver en verstuif voor het onderhoud de achterkant van de krans met water zodat de afgesneden stelen het water kunnen drinken. Hierdoor blijft de geur behouden en wordt de levensduur verlengd. Je kan ook de voorkant van levende kransen en slingers besproeien met water. Het draait allemaal om vocht bij je kerstkrans! Je zult een groot verschil zien als je ze een regelmatig vocht geeft! 

TIP2

Hou ze indien mogelijk uit het zonlicht en uit de buurt van ventilatieopeningen. Droge, hete lucht zal je kerstgroen meer dan wat dan ook uitdrogen!

TIP3

Haarlak, ik ben geen fan van haarlak voor kerstkransen dus dit is een tip om het niet te doen. Is je krans echt op z'n eind en wil je enkel de naalden nog even vasthouden dan gaat de haarlak werken als een soort lijm. Verstuif best de haarlak buiten, je snapt wel waarom he... Maar start niet met je krans in te spuiten met lak bij de start dit gaat je kerstgroen uitdrogen en dat is net wat we niet willen. 

Bepaalde soorten kerstgroen blijven er net zoals eucalyptus mooi uitzien zelfs als ze indrogen, ik mix graag veel verschillende types groen in de kerstkransen zodat er altijd een mooie krans overblijft ook als ze indrogen. 

Houten_Kerstkrans_MerryChristmas.png

Ook zin gekregen in een kerstkrans

bottom of page