top of page
BloomsnBlossoms_Pampasgras.jpg

Alles over gedroogd pampasgras

 

Ultra trendy pampasgras

Heb jij ook deze prachtige, donzige pluimen de laatste tijd overal op je social media zien passeren en vroeg je je af wat het is en waar je het kunt kopen. Deze prachtige, Boheemse pluimen zijn pampasgras pluimen. Door pampasgras aan grotere vazen toe te voegen trek je op een eenvoudige maar toch opvallende manier de aandacht in een ruimte. Ik ben dol op het lichte, luchtige gevoel dat pampasgras pluimen brengen. Pampasgras pluimen zijn zeer veelzijdig en er zijn veel manieren waarop je ze in je interieur kan verwerken of je interieur nu een minimalistische, bohemien of Scandinavische woonstijl is. Lees hier 5 manieren om ze in je interieur te intergreren.

BloomsnBlossoms_Pampasgrass.jpg
Ultra trendy
Stijlvol & duurzaam
BloomsnBlossoms_droogbloemen_pampasgras.

Pampasgras pluimen zijn stijlvol en duurzaam

Pampasgras pluimen, zijn de ideale manier om je interieur op te fleuren. Met hun grote diversiteit aan vormen en kleuren kunnen ze worden aangepast aan alle decoratieve stijlen: minimalistisch, bohemien, klassiek ... Ze zijn stijlvol en bovendien niet bederfelijk. De gedroogde pampasgras pluimen gaan heel lang mee, vanuit duurzaam oogpunt zijn gedroogde grassen ook efficiënter dan verse snijbloemen vanwege hun lange houdbaarheid. Het resultaat is dat gedroogde pampasgras pluimen een aanzienlijk lagere ecologische voetafdruk zullen hebben dan vers gesneden bloemen.

Gedroogde pampasgras pluimen zijn heel onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot verse bloemen of planten, die nog steeds onderhoud nodig hebben, zijn gedroogde pampasgras pluimen de perfecte keuze als je geen groene vingers hebt.  

Het beste van gedroogde grassen is dat ze lang meegaan. Ze gaan jaren mee! Zonder verwelken en zonder water te geven, zijn gedroogde pampasgras pluimen een heerlijk ruikend, mooi geschenk dat zoveel beter is voor het milieu.

 

Vermijd om ze bloot te stellen aan zon en vochtigheid. Lees hier alles over gedroogde pampasgras pluimen onderhouden. 

BloomsnBlossoms_Pampasgrass.jpg
Onderhoudsvriendelijk

5 manieren om pampasgras in je interieur te intergreren

BloomsnBlossoms_Droogbloemen_bloemenwolk

❥ Gebruik het als een accent

Door de natuurlijke textuur en de zachtheid die pampasgras pluimen uitstralen is het makkelijk om een eyecatcher te maken van een paar pampaspluimen in een vaas. Of je nu voor één stengel gaat en voor korte of lange varianten kiest: er zijn heel wat mogelijkheden mee om een ruimte wat meer sfeer te geven. 

❥ Combineer met andere natuurlijke texturen

Pampasgras pluimen zijn ideaal om te combineren met andere droogbloemen doordat ze geen water nodig hebben.  Gecombineerd kunnen de verschillende texturen prachtige effecten creëren.

❥ Gebruik pampasgras om je donkere ruimtes te pimpen

Misschien heb je wel ergens een ruimte die nog wat aankleding kan gebruiken en waar je weinig natuurlijk licht hebt. 

Creëer in deze ruimtes een prachtig natuurlijk effect door pampagras in verschillende tinten te gebruiken en combineer ze met andere gedroogde bloemen om een wow-effect te creëren.

❥ Pampasgras laat zich ook mooi in een krans verwerken. Of je er nu voor kiest om enkel pluimen te gebruiken of je maakt een combinatie met andere droogbloemen je zal er lang plezier aan beleven. 

❥ Heb je ook al die pluizige wolken zien voorbij komen op social media? Hiervoor worden ook pampasgras pluimen voor gebruikt. Hier kan je ook weer kiezen voor enkel pampas gras of een combinatie met andere droogbloemen, grassen en bladeren. heb je een feestje in het vooruitzicht dan kan je echt een statement maken met zo'n mooie bloemen/pluimenwolk. 

5 Manieren om pampasgras in je interieru te integreren

De juiste vaas

De vaas kan pampagras tot een eyecatchers maken die de inrichting van elke kamer verbetert. Een grote vaas vergroot de hoogte van het pampagras en heldere vazen hebben een prachtig natuurlijk effect waardoor de stelen hun schoonheid kunnen laten zien. Het komt echt neer op het interieur van de kamer (en jouw smaak), een glazen vaas past misschien niet altijd goed, dus keramische of zelfs rustieke terracotta vazen kunnen de opvallende elegantie van pampagras aanvullen.